Thursday, 23 May 2013

KeLuArGa uLtRaMaN ] SeRoNoK nYa BeRkAhWiN...


info share dari fb....yang tak menahan tu gambar keluarga ultraman..
siap ada baby ultraman lagi..kiut jer tengok..Seronoknya Berkahwin!! – Tulisan Dr. Siti Hamidah


1) Ada Teman Yang Halal Untuk Melakukan Segalanya. Makan, Tidur, Berjalan - Jalan, Shopping Dan Sebagainya. A...pabila Berjalan Pegang Tangan Terus Dapat Pahala Dari Allah. Kalau Tidak Berkahwin Dapat Dosa Pula.

2) Adanya Orang Yang Sentiasa Bersama Di Waktu Senang, Susah, Kacak, Selekeh (Bangun Tidur Especially.. Hehe) Kaya, Pokai, Gembira, Duka Dan Sebagainya.

3) Ada Isteri/Suami Yang Akan Mengimbangi Kekurangan Diri Kita Seterusnya Melengkapkan Diri Kita Untuk Menjadi Seorang Yang Hebat. Suami Isteri Yang Bersikap Bertentangan Adalah Yang Terbaik. Contoh: Apabila Seorang Suami Mudah Marah Selalunya Akan Dapat Isteri Yang Sabar. Dalam Masa Yang Sama Suami Juga Akan Belajar/Berjangkit Sifat Sabar Isteri.

4) Akan Mengalami Kebahagiaan Yang Hanya Orang Berkahwin Sahaja Alami. Jika Anda Rasa Bercinta Itu Bahagia. Berkahwin Adalah 10 Kali Ganda Bahagia. Percayalah!!

5) Boleh Berjimat Duit Dan Mampu Mengumpul Harta. Jika Bercinta Kos Hidup Menjadi 2 Kali Ganda (Sewa Rumah, Telefon, Bil, Makanan). Kajian Menunjukkan Pasangan Berkahwin Lebih Banyak Memiliki Harta Berbanding Mereka Yang Tidak Berkahwin.

6) Dapat Zuriat. Jika Berkahwin Adalah 10 Kali Ganda Bahagia Daripada Bercinta Maka Memiliki Seorang Anak Pula Akan Memberi Lebih Lagi Kebahagiaan Kepada Kita.

7) Kita Akan Dapat Kepastian Yang Tidak Berbelah Bahagi Tentang Kasih Sayang Dan Kesetiaan Suami/Isteri Kita. Kalau Bercinta Masih Tidak Pasti Dia Betul - Betul Setia Selagi Dia Tidak Mengahwini Kita.

8) Kita Akan Dapat 1 Perkara Paling Best Iaitu PELUKAN Dan CIUMAN. 2 Perkara Ini Adalah 1 Anugerah Untuk Orang Yang Berkahwin. Melaluinya Jiwa Kita Akan Sangat Tenang Dan Gembira Malah Jika Selalu Di Amalkan Akan Menjadi Awet Muda Dan Berseri - Seri!!

9) Faktor Yang Amat Terpenting Adalah Untuk Mencari KeRedhaan Allah Dan Mengelak Daripada Melakukan MaksiatNo comments:

Post a Comment