Sunday, 31 December 2017

HoMeStAy : Di aLoR GaJaH, MeLaKa

Assalamualaikum..

Bismillahirrahmannirrohim..
(Dengan nama Allah Yang Pemurah Lagi Penyayang..)

nak buat iklan sikit kat sini.. Homestay.. sesaper nak mencari rumah tumpangan @ penginapan untuk kunjungan adalah sangat dialu-alukan..area melaka, ALOR GAJAH..


ALAMAT : NO. 193, JALAN SELASIH 5,
TAMAN SRI BAYU
78000 ALOR GAJAH
MELAKA
  • Ruang tamu yang luas
  • 3 Bilik Tidur
  • 1 Bilik Air






KEMUDAHAN PENGINAPAN 
  • Setiap bilik dilengkapi dengan kipas angin
  • Ruang tamu lengkap dengan TV dan astro serta Sofa
  • Dapur dilengkapi dengan cerek elektrik, peti sejuk, pinggan mangkuk dan dapur memasak
  • Ruang makan yang luas dan selesa.
  • Mesin basuh disediakan.
Berhampiran dengan tempat-tempat menarik :
  • 3 minit (1 km) ke terminal bas Alor Gajah
  • 9 minit (6.1 km) ke kampus UiTM, Lendu, Melaka
  • 7 minit (5.1 km) ke Air Panas Gadek
  • 13 minit (11.1) km ke A Famosa Resort
  • 13 minit (13 km) ke Tesco, Cheng, Melaka
  • 15 minit (15 km) ke Stadium Hang Jebat, Melaka
  • 17 minit (16 km) ke Tampin
  • 17 minit (14.9 km) ke Masjid Tanah
  • 26 minit (24.5 km) ke Tanjung Bidara
  • 30 minit (25.6 km) ke bandar  
  • Berhampiran dengan Masjid Daerah Alor Gajah (al-Rasyidin)    


    *MUSLIM SAHAJA
Untuk tempahan dan keterangan lanjut sila hubungi:
PUAN MARIAM BINTI THAMBI
017-2131203/012-2695106

Tuesday, 28 February 2017

Kakak Rania Turns 6th on 24.02.2017...


Assalamualaikum...

Happy birthday kakak Rania Aleesya ke 6..

#thbirthdayrania
#24022017
#6yearsold



PHOTOBook...Print gambar Murah..



Assalamualaikum..

Nak share dengan korg2 di luar sana..moh ler beli photobook dgn harga yang murah di 11street.my atau pun di lazada. Harga memang berbaloi murah kaw-kaw punye.. pastu service photo book pon tip top..kualiti gambar yang print pun memuaskan..

 Me memang recommended sgt dengan photobook..

Total me buat softcover photobook utk 1 buku RM11 saja.. ada 40 pages..
Me dah buat 6 buku setakat ni..n akan ada nak buat lagi nnt...



 



nota tangan : gambar adalah kenangan.. kalau lost memory (enset/camera/dll) gmbar still ada utk kta tengok..


Wednesday, 20 July 2016

Selamat Hari Raya 2016...


Assalamualaikum...


Setelah sekian lama menyepi......akan sentiasa dikemaskini lepas ni..hehe

Hari raya 2016 
Kami berlima kali ni.. di Melaka..Hana Sofea pun dah almost 11 months..







Wednesday, 24 February 2016

Rania Turns 5...



Assalamualaikum...

Alhamdulillah sudah besar anak dara ibu ni.. Semoga membesar menjadi anak solehah, mendengar kata, sentiasa sihat, di dalam rahmat & lindungan Allah SWT ameen....ibu, ayah, abang n adik sentiasa sayang kakak...




Tuesday, 22 December 2015

Hana Sofea ] turning 4 months..


Assalamualaikum...

This is my second gurl..little darling in the houz.. cepat jer dah masuk 4 bulan..still breastfeed..syukur alhmdulillah rezeki my darling kecik ni..hopefully smpi 2 years..insyaAllah..

Sekarang dah pandai sengih2 bila kita senyum dia menyengih je sampai senget2 mulut comel tu..
Pipi pau dia pun dah makin mngembang..
Last 3 bulan timbang berat aritu 5.9 kg..
Minggu dpn check up xtau la bape naik..


Semoga baby hana sentiasa sihat n sentiasa dibawah lindungan Allah swt..aameen..








Keperluan sekolah di Uniform gallery Bangi..

Assalamaulaikum..

Minggu pertama cuti skolah dah siap2 beli persiapan abang rafiq..baju sekolah, seluar biru,baju melayu..semua tu me beli kat uniform gallery bangi..memang one stop center utk barang2 sekolah..senang x payah nak g merata cari dah..dengan nak angkut anak kecik lagi kan..


Total me bli semua lbh kurg RM150 utk 3 kemeja , 2 seluar biru , 1psg bju melayu n singlet 1..
Baju kemeja me ambil brand canggih..first time bli so ikut pada pendapat my sis..brand canggih ni ok tak cepat lusuh..tgk la camna nanti..



Beg n kasut pun dah beli...Selesai sudah persiapan sekolah abang rafiq..cuma nak topup sikit2 jer lagi..
Aduhai..nak skolah dah yer anak bujang ni..